Στοιβάζετε τα ξύλα σας με μια σχάρα για καυσόξυλα εξωτερικού χώρου

Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια τέλεια, ζεστή και άνετη φωτιά που καίει στο τζάκι όταν η βροχόπτωση έξω φαίνεται να είναι ανυπόφορη. Και με κούπες καφέ και κακάο και ιστορίες να διηγηθούν, όλοι είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν ο ένας την παρέα του άλλου. Η διατήρηση της φωτιάς δεν είναι τόσο ευαίσθητη, αρκεί να έχετε αρκετά ξύλα για να την τροφοδοτήσετε. Το ξύλο πρέπει να διατηρείται στεγνό για να καεί καλά. Για να διατηρήσετε το ξύλο σας να διαρκεί περισσότερο, είναι απαραίτητο να έχετε μια ξύλινη σχάρα έξω από την πόρτα.

Με απλά λόγια, μια ξύλινη σχάρα είναι μια συσκευή αποθήκευσης όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα ξύλα σας, είτε χρησιμοποιείτε τα ξύλα για το τζάκι είτε για μια παλιά, παραδοσιακή ξυλόσομπα. Κάποιοι που δεν έχουν ξύλα βάζουν τα ξύλα τους στο έδαφος και τα στοιβάζουν εκεί. Αυτό όμως που συμβαίνει είναι ότι το ξύλο απορροφά την υγρασία από το χώμα και στο τέλος είναι υγρό και μουχλιασμένο. Όταν το ξύλο είναι υγρό, αναπτύσσει μούχλες και μύκητες που μπορεί να είναι επικίνδυνο να μεταφερθούν έξω από το σπίτι. Το υγρό και σάπιο ξυλα για τζακι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα τζάκια γιατί παράγουν περισσότερη όχθη από φωτιά, και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα πετάξετε και καταλήγετε να σπαταλάτε τον πλουτοκράτη από αυτό. Η διατήρηση του ξύλου sot είναι πολύ σημαντική γιατί όχι μόνο θα καεί καλύτερα, αλλά θα εξοικονομηθεί και περισσότερο όταν δεν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσετε μέχρι την επόμενη ώρα.

Το να έχετε μια ξύλινη σχάρα έξω από την πόρτα είναι επίσης ένας από τους ευκολότερους τρόπους οργάνωσης και ευθυγράμμισης του ξύλου σας, ώστε να μην χρειάζεται να περπατάτε γύρω από τη γύρω περιοχή και να σκύβετε για να μαζέψετε τα ξύλα από το έδαφος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στοιβάζετε τα ξύλα τακτοποιημένα στη σχάρα και θα εξοικονομήσετε ενέργεια και χρόνο την επόμενη στιγμή που θα πρέπει να πάρετε λίγο για μια ψυχρή νύχτα. Ένα ράφι έξω από την πόρτα θα βοηθήσει επίσης τα τρωκτικά και άλλα πλάσματα να μολύνουν το ξύλο σας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα τρωκτικά όπως οι αρουραίοι και τα ρακούν θέλουν να δαγκώνουν εμπόρευμα και το ξύλο σας μπορεί απλώς να είναι το τέλειο οδοντοφυΐα για αυτά. Πράγματι, τα έντομα, ειδικά οι τερμίτες μπορούν να ξεπεράσουν το ξύλο σας και να το κάνουν δικό τους σπίτι. Το να έχετε ξύλινη σχάρα κοντά σας μπορεί να βοηθήσει όλα αυτά τα παράσιτα και τα έντομα να τρέχουν γύρω από την περιοχή σας.

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά σχέδια από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε – από τα πιο απλά έως τα πιο περίτεχνα – όταν πρόκειται να έχετε μια εξωτερική ξύλινη σχάρα κοντά σας. Μπορείτε όντως να φτιάξετε ένα μόνοι σας. πέρα από το σχέδιο, μια πιο σημαντική πτυχή της ξύλινης σχάρας είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Ορισμένα ράφια είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Για μέρη και περιοχές που είναι γενικά ξηρές, τα ξύλινα ράφια είναι άψογα καλά. Αλλά για μια ξύλινη σχάρα που είναι πιο ανθεκτική, ένα άλλο υλικό που συνιστάται για χρήση είναι το παρθένο σπαθί που αντιστέκεται στη σκουριά και μπορεί να ξεπεράσει τη σκληρότητα της βροχόπτωσης.

Τα ξύλα γενικά χρησιμοποιούνται και καίγονται μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επομένως είναι κομψό να διατηρούνται αποθηκευμένα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλη μια περίοδο διακοπής λειτουργίας. Διατηρήστε το ξύλο σας στεγνό με μια εξωτερική ξύλινη σχάρα.